Az Élő bolygó gazdaság tulajdonosának, Varga Sándornak az elsődleges célja a biodinamikus szemléletű gazdálkodás és az ilyen termékek népszerűsítése, illetve hogy e módszer bemutatásán és alkalmazásán keresztül elősegítse a hazai és a globális szemléletváltást. A biodinamikus gazdaságok erős, önfenntartó, önálló egységek, melyek felismerik és tiszteletben tartják a természetben működő alapelveket.

A Bakonyba látogatva megismerhetjük ezt az állatokat is tartó gazdaságot, megtapasztalva, hogy a (tudatos) állattartók nem a klímakatasztrófa előidézői – ahogyan azt az egyre inkább elharapódzó vélekedés tartja.

Ezt követően látogatunk el a Gyukli Pincébe, amely közel négy évtizede készíti a Balaton régió kiváló borait. Gazdálkodóként hisznek abban, hogy a természet tiszta, ezért mind a szőlőben, mind pedig a pincében lehetőség szerint kemikáliák nélkül asszisztálnak annak folyamataihoz. Kiemelt hangsúlyt fektetnek a szőlőültetvények hosszútávon fenntartható jó egészségügyi állapotának megőrzésére, a termőterülethez illeszkedő fajta gondos megválasztására és a gazdálkodás során kialakuló ökológiai lábnyom csökkentésére.

A PROGRAM

2020. május 16. (szombat)
Élő Bolygó Gazdaság | 8444 Szentgál, Élő Bolygó Tanya 1.
Gyukli Pincészet | 8230 Balatonfüred, Lapostelek-Dűlő 4049

A GasztroWerk hallgatói a borkóstoló alkalmával betekintést nyernek az új, gombás betegségeknek ellenálló szőlőfajták születésének lépéseibe. Képet kapnak a fenntartható szőlőművelés hétköznapi praktikáiról, és megtudhatják, hogy mitől is vegán egy bor.

JELENTKEZZ A 15 ALKALMAS, 15 FÉRŐHELYES KÉPZÉSRE!

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
Született:*
Cím:*
Értesítési cím:
Telefonszám:*
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*
Képzés:*

A hallgató hozzájárul ahhoz, hogy a jelentkezési lapon szereplő személyi adatait a képző rögzítse és felnőttképzési szerződésben és az Adatvédelmi Szabályzatban meghatározott módon és terjedelemben felhasználja. Hozzájárul továbbá, hogy a képző hírlevélben és képzéshez kapcsolódó e-mailben megkeresse. A képző kijelenti, hogy a hallgató adatait – törvényben meghatározott kivételtől eltekintve – harmadik félnek nem adja át.

Jelentkezési határidő