Mutasd az ételed, s megmondom, ki vagy

– mondta Brillat Savarin, s ez soha nem volt olyan igaz, mint a 21. században, amikor az étkezés az identitásunk egyik legfontosabb részévé vált. Tehát

 • hogy mit eszünk,
 • hogy hová járunk enni,
 • hogy mennyi zöldséget és egyéb teljes értékű, növényi eredetű táplálékot fogyasztunk,
 • hogy gyorséttermi ételeket, készen megvásárolt, többszörösen feldolgozott és mesterséges adalékokat (stabilizátorokat, tartósítószereket, színezékeket, ízfokozókat) tartalmazó termékeket fogyasztunk,
 • vagy saját magunk tudatosan szerezzük be az alapanyagokat és készítjük el a táplálékunkat,
 • vagy tudatosan megválasztott helyekre járunk, ahol egészségtudatosan összeállított étel- italkínálattal, érzékenységekre, veganizmusra tekintettel, minőségi alapanyagokból dolgoznak.

Nos, mindez meglehetősen sokat mond el rólunk, arról, hogy kik vagyunk, és mit gondolunk a világról.

Az étel mára sok esetben státuszszimbólummá vált, a Facebookon mutogatjuk a kaját, amit éppen eszünk. Egy amerikai felmérés szerint a 18–24 év közöttiek 54 százaléka rendszeresen lefotózza, amit éppen eszik, 39 százalékuk pedig ki is posztolja, így percenként 90 új ételfotó kerül fel az Instagramra.

Táplálkozásunk tehát szociális, fizikai, mentális és lelki szinteken egyaránt hat ránk.

Napjaink főbb táplálkozási módozatai a következők:

 • a húsos
 • a szemi-vegetáriánus
 • a vegetáriánus, vegán étrend
 • a nyers táplálkozás.

A 2020 tavaszi GasztroWerk élménytúrája sok más egyéb mellett kiemelten mutatja be a vegetáriánus és egészségtudatos étkezés manapság egyre többeket érintő tematikáját.

A vega-vegán jó. – A vega-vegán értelmetlen hóbort.

A vega-vegán megmenti a Földet. – A vega-vegán nagy ökológiai lábnyomot hagy.

E szélsőséges vélemények között az árnyalatok milliói húzódnak meg. Ahogyan az a Werk Adakémia kurzusaira általában is jellemző, a gasztronómiai szaktudás, a megalapozott és gondolatébresztő vélemények széles skáláját járjuk be a témában. Ez azt jelenti, hogy neves szakemberek, területük legjobbjai oktatnak nálunk ezúttal is.

A vegán életmódot, az egészséges, finom, tiszta növényi ételek előnyös élettani, sőt, gyógyító hatásait különleges gourmet élményeken keresztül tálaljuk fel hallgatóinknak.

Bejárjuk a vega-vegán témában jártas – elméleti és gyakorlati – szakértők helyeit. De hogy teljes képet kapjunk, például olyan biodinamikus állattenyésztőhöz is elmegyünk, aki másként küzd a fenntartható fejlődésért, vagy olyan nagyszerű séfhez, aki a bio józan vonalán haladva, a maga ínyencségeit készíti el nekünk a tanyáján.

Budapest és az ország új és a témához illő, mérvadó helyszíneire megyünk, bepillantunk a színfalak mögé, megismerve a helyek és tulajdonosaik gazdag történét, megkóstolva az ország íze-javát, egyúttal megtanulunk számos konyhai praktikát, az elméleti képzésben pedig – többek között – gasztromarketinget, vagy éppen gasztrostylingot, gasztrofotózást.

Kiknek ajánljuk?

 • Gasztro-vállalkozást indítóknak
 • Bármilyen konyhában, vendéglátóhelyben érdekelteknek
 • Újságíróknak, bloggereknek
 • Étteremben, boltban tudatosan fogyasztani szándékozóknak
 • Az egészségtudatos táplálkozás elkötelezettjeinek, vagy azzal ismerkedni szándékozóknak

JELENTKEZZ A 15 ALKALMAS, 15 FÉRŐHELYES KÉPZÉSRE!

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
Született:*
Cím:*
Értesítési cím:
Telefonszám:*
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*
Képzés:*

A hallgató hozzájárul ahhoz, hogy a jelentkezési lapon szereplő személyi adatait a képző rögzítse és felnőttképzési szerződésben és az Adatvédelmi Szabályzatban meghatározott módon és terjedelemben felhasználja. Hozzájárul továbbá, hogy a képző hírlevélben és képzéshez kapcsolódó e-mailben megkeresse. A képző kijelenti, hogy a hallgató adatait – törvényben meghatározott kivételtől eltekintve – harmadik félnek nem adja át.

Jelentkezési határidő